Ontdek de meest uiteenlopende recepten

Milkana®: Engagement

Gerelateerd product

  • Versturen naar een vriend
  • Afdrukken

Ergens in Beieren, in de buurt van Kempten, ligt onze Edelweiss kaasmakerij, verantwoordelijk voor de productie van onze Milkana kaas. Onze medewerkers zijn enthousiast, consistent en betrokken. Zij produceren kwaliteitsvolle en innovatieve producten met echte knowhow.

Een ecologische productie…

Alleen door een verantwoord gebruik van onze hulpbronnen zal de mensheid erin slagen een leefbaar milieu voor toekomstige generaties te behouden. In de afgelopen 16 jaar heeft Edelweiss haar energieverbruik met 46% verminderd per ton eindproduct. Sinds 2010 levert het bedrijf 100% groene stroom uit waterkracht en bespaart het ongeveer 6.800 ton CO2 per jaar door hernieuwbare energie. Dit betekent bijvoorbeeld 70% minder CO2-uitstoot bij de productie van het hoofdproduct “Milkana met Room”.

De invoering in 1996 van TPM (Total Production Management) om de productieprocessen te verbeteren was van cruciaal belang, niet alleen om de kwaliteit van het product te verbeteren, maar ook om elk verlies van hulpbronnen te vermijden. Zo heeft Edelweiss bijvoorbeeld geavanceerde controlesystemen ontwikkeld die het wasmiddelenverbruik met 72% en het waterverbruik met 65% verminderd hebben per ton eindproduct in de afgelopen 16 jaar. Bovendien wordt 78% van het onvermijdelijke productieafval gerecycleerd. Sinds 2002 is Edelweiss gecertificeerd volgens ISO 14001 voor milieubeheer en gevalideerd volgens EMAS III. De EMAS-verordening (Eco-Management and Audit Scheme) is een van de officiële erkenningen die het milieubeheersysteem (EMS) van bedrijven erkent.

De kaasmakerij is OHSAS 18001 gecertificeerd, wat aangeeft dat het beheersysteem voor gezondheid en veiligheid op het werk een model is. Bovendien integreert de kaasmakerij mindervaliden in haar personeelsbestand door samen te werken met de sociale instelling voor mindervalide werknemers in Duitsland.  Op internationaal niveau bestrijdt Edelweiss de bacteriële ziekte Noma in Afrika. De vereniging, opgericht door de CEO’s van Edelweiss “Against Noma – Parmed e.V.” biedt humanitaire hulp en bevordert duurzame ontwikkeling. Burkina Faso krijgt hierbij bijzondere aandacht. Tegelijkertijd bestrijdt de vereniging ondervoeding.

… voor een prachtig merk!

Het merk Milkana is begaan met de kwaliteit van haar producten, het milieu en biedt een unieke smaakbeleving. Waarden die zich aanpassen aan een moderne levensstijl.

Kwaliteitsproducten?

De melk wordt opgehaald in een straal van 40 km rond de kaasmakerij. De koeien worden gevoederd met gras waarvan de kwaliteit hun melk beter en rijker aan Omega 3 maakt.

De omgeving, zegt u?

De verpakking van de melk is milieuvriendelijk. Het kan worden gesorteerd en gerecycleerd. Het is ook gecertificeerd als een gemengde FSC-standaard, wat aangeeft dat het product is gemaakt van houtvezels uit gecertificeerde bossen, gerecycled materiaal en/of gecontroleerd hout. Het gebruik van dit label is streng gecontroleerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *