Recepten voor elke smaak!

Crème brûlée met Maroilles Fauquet® en noten

Gerelateerd product

  • Versturen naar een vriend
  • Afdrukken

Ingrediënten

  • 1 snufje
  • 1 snufje
  • 100 gr
  • 3
  • 40 cl
  • 150 gr

I Love Cheese
berekent de hoeveelheden!

Personen

4

Bereiding

Verwarm de oven voor op 100°C (th. 3/4). Snij de maroilles in blokjes, doe die samen met de melk in een pot en breng aan de kook. Meng tot de maroilles helemaal gesmolten is, zet het vuur uit en laag het mengsel afkoelen.

Voeg de eierdooiers toe, kruid met peper en zout. Mix tot een gladde roomsaus.

Zet 6 crème-brûléevormpjes op een diepe bakplaat. Leg 4 gepelde noten op de bodem van elk vormpje en bedek met de maroillesroom. Giet 1 cm water rond de vormpjes en zet ze 1 uur in de oven. Laat ze afkoelen in de uitgeschakelde oven.

Zet de vormpjes minstens 2 uur in de koelkast alvorens die op te dienen, bestrooid met de resterende, grof gehakte noten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *