Recepten voor elke smaak!

Courgettesoufflé met raclettekaas Le Rustique®

Gerelateerd product

  • Versturen naar een vriend
  • Afdrukken

Ingrediënten

  • 50 gr
  • 20 cl
  • 2
  • 40 gr
  • 40 gr
  • 250 gr

I Love Cheese
berekent de hoeveelheden!

Personen

4

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200?.
  • Snij de courgette in blokjes en kook ze of laat ze in een plastic kom garen in de microgolfoven. Laat ze 8 minuten garen.
  • Mix de courgette, giet in een steelpan en laat 10 minuten drogen op een zacht vuurtje.
  • Maak een bechamelsaus in een steelpannetje: smelt de boter, voeg de bloem toe en meng krachtig, voeg dan beetje bij beetje de melk toe en kruid met nootmuskaat. Laat twee tot drie minuten indikken op een zacht vuur onder voortdurend roeren. Zet aan de kant.
  • Meng de eierdooiers met Le Rustique® in een kom en kruid met peper en zout.
  • Voeg tot slot de courgettepuree en de bechamelsaus toe en roer alles goed.
  • Klop de eiwitten tot sneeuw met een snuifje zout. Schep de stijve eiwitten voorzichtig onder het courgettemengsel.
  • Schep de bereiding in uitgeholde courgettes. Je kunt ook kleine ovenschaaltjes gebruiken die je vooraf heel goed ingevet hebt.
  • Bak 15 minuten op 200°C en dan 15 minuten op 150°C. Open de oven zeker niet tijdens het bakken want dan zouden de soufflés kunnen inzakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *