Recepten voor elke smaak!

Clafoutis met asperges, Parmaham en Chaumes®

Gerelateerd product

  • Versturen naar een vriend
  • Afdrukken

Ingrediënten

  • 250 g
  • 250 g
  • 140 g
  • 2 eetlepels
  • 400 ml
  • 6

I Love Cheese
berekent de hoeveelheden!

Personen

4

Bereiding

1) Verwarm de oven voor op 200 °C.

2) Reinig de asperges :
– Snijd de harde onderkant van de groene asperges en schil eventueel een stukje van onderkant, als ze wat droog of houtig aanvoelen.
– Schil de witte asperges.

3) Kook de asperges in ruim kokend water met wat zout in ca. 4 min. beetgaar. Spoel ze in een zeef onder koud stromend water af en laat ze goed uitlekken.

4) Roer in een kom de maizena met een beetje melk tot een papje. Klop de rest van de melk en de eieren erdoor. Voeg naar smaak zout en peper toe.

5) Schenk het eimengsel in de ovenschaal en leg de asperges en Parmaham in het eimengsel. Leg de plakken Chaumes erop en kruid met versgemalen peper van de molen.

6) Zet de schaal op het rooster in het midden van de oven en bak de clafoutis in ca. 35 min. goudbruin en gaar.

Laat de clafoutis iets afkoelen. Lekker met een salade van jonge bladsla.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *