Recepten voor elke smaak!

Carpaccio van Brie de caractère Le Rustique® met cantharellen en kwarteleieren

Gerelateerd product

  • Versturen naar een vriend
  • Afdrukken

Ingrediënten

  • 100 gr
  • 150 gr
  • 12
  • 10 gr
  • 10 gr
  • 20 gr
  • 20 gr
  • 3
  • 1

I Love Cheese
berekent de hoeveelheden!

Personen

4

Bereiding

Snij de Brie de caractère Le Rustique® in dunne plakjes met de korst eraan. Pocheer de kwarteleieren in een pannetje water met een scheut azijn en leg ze dan in een ovenschaaltje.
Borstel en was de cantharellen 3 keer met flink veel water. Breng 3 eetlepels water en een snuifje grof zout aan de kook in een stoofpan, voeg de cantharellen toe, dek af en laat ongeveer 1 minuut bakken op een matig vuur. Giet de cantharellen af en laat ze afkoelen op een bord.
Kruid de cantharellen met citroensap, olijfolie, zout en peper. Meng de gedroogde vruchten en de kaneel in een kommetje, leg de dunne plakjes Brie de caractère Le Rustique® op bordjes. Schik de op smaak gebrachte cantharellen, de gepocheerde eieren en de gedroogde vruchten op de dunne plakjes Brie de caractère Le Rustique®.
Voor de sinaasappelkaramel: pers de sinaasappelen uit en giet het sap in een steelpannetje. Voeg 50 g suiker toe en laat voor twee derde inkoken op een matig vuur. Overgiet de carpaccio met deze sinaasappelkaramel.
Wijnadvies: Gewurztraminer “Hugel” Vendange Tardive 2005.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *