Recepten voor elke smaak!

Bladerdeeggebakje met Brie de caractère Le Rustique® en groene koolsalade met zoetzure pindasaus

Gerelateerd product

  • Versturen naar een vriend
  • Afdrukken

Ingrediënten

  • 1 snufje
  • 1 snufje
  • 1 eetlepel
  • 1 eetlepel
  • 60 gr
  • 1 bos
  • 1 bos
  • 100 gr

I Love Cheese
berekent de hoeveelheden!

Personen

4

Bereiding

Maak eerst het bladerdeeggebakje: Verwarm de oven voor op 200°C (th. 6/7). Bak het bladerdeeg ongeveer 15 minuten in de oven tussen 2 vellen bakpapier en tussen 2 bakplaten. Laat het bladerdeeg goudgeel kleuren en haal het dan uit de oven om af te koelen.

Snijd voor de salade de koolbladeren in vierkantjes van 2 cm en kook die ongeveer 1 minuut in gezouten water. Snijd de Brie de Caractère Le Rustique® in staafjes. Meng de kool, de fijngehakte dragon, het sap en de schil van de citroen in een kom.

Snijd het bladerdeeg met een scherp mes in rechthoeken van 4 x 8 cm. Bouw het gebakje op door telkens een laagje bladerdeeg, een laagje koolsalade en staafjes Brie de Caractère Le Rustique® af te wisselen.

Maak tot slot de zoetzure pindasaus: mix de ongezouten pinda’s, de honing, de azijn en de olijfolie tot een gladde saus. Omring het bladerdeeg met een streepje van deze saus.
 

Wijnadvies: Morey Saint Denis  « Les Crais » 2007 Domaine Christian Clerget.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *