Aperitiefideetjes

Aperitiefkoekjes met Saint Agur® en komijn

Gerelateerd product

  • Versturen naar een vriend
  • Afdrukken

Ingrediënten

  • 125 gr
  • 120 gr
  • 85 gramme(s)gr
  • 1 eetlepels
  • 2 theelepels

I Love Cheese
berekent de hoeveelheden!

Personen

4

Bereiding

Snij de boter in blokjes. Doe de boter in een kom en meng ze met je vingers onder de bloem en de Saint Agur® tot een homogeen deeg.

Voeg het griesmeel en de komijnzaadjes toe en wrijf de bereiding dan tot poeder tussen je handpalmen.

Vorm een rol van 3 à 4 cm diameter met het deeg op een licht bebloemd werkvlak. Wikkel de rol in plasticfolie en leg die 2 uur (of de hele nacht) in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 160 °C (th. 5/6). Verwijder de plasticfolie en snij het deeg in plakjes van ongeveer 8 mm dik.

Schik ze op een bakplaat bekleed met bakpapier en laat er een beetje ruimte tussen (ze worden iets groter tijdens het bakken). Zet ongeveer 15 minuten in de oven.

Haal de koekjes uit de oven, laat ze kort afkoelen en laat ze dan volledig verder afkoelen op een rooster. Serveer koud als aperitiefhapje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *