Recepten voor elke smaak!

Aardappelsoufflé met Chaumes®

  • Versturen naar een vriend
  • Afdrukken

Ingrediënten

  • 1 pincée(s)
  • 50 gramme(s)
  • 4 unité(s)
  • 20 centilitre(s)
  • 200 gramme(s)
  • 500 gramme(s)

I Love Cheese
berekent de hoeveelheden!

Personen

4

Bereiding

Schil de aardappelen en kook ze in gezouten water. Prak de gare aardappelen heel fijn.

Splits de eieren. Meng de warme melk, de gesmolten boter en de in reepjes gesneden Chaumes® onder de warme aardappelpuree. Roer goed tot een homogeen mengsel. Kruid met peper en zout. Voeg de nootmuskaat toe en roer er de eierdooiers onder.

Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig onder het aardappelmengsel met een pannenlikker.

Schep in een beboterde soufflévorm.

Bak gedurende 30 min in een op 180°C voorverwarmde oven. Neem uit de oven en serveer meteen.

Tip: Je kunt ook vitelotte aardappelen gebruiken: het paarse vruchtvlees heeft een verrassend effect en geeft je gerecht kleur en een originele toets.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *